PedaBlog

Amit Jancsi nem tanult meg.

Legyél Te is szerző, írj nekünk!
peda.blog.hu [at] gmail [dot] com

sze 03. 07:00

Bármit, csak ne még egy "Változások a tanévben" cikket

írta: signorcuoco

Se szeri, se száma azoknak az írásoknak, amelyek a tanévet érintő változásokat taglalják. És akkor még nem is beszéltünk a minisztérium tanévnyitó kiadványáról, amelyben egy fejezetet szintén csak ennek szenteltek. Szóval aligha van szükség még egy összefoglalásra az új tanévet érintő fontos változásokról. Mindazonáltal, ha nincs második poszt a PedaBlogon, akkor nincs első és második poszt közötti reklámhely sem. Ez tarthatatlan állapot.

Nincs mese, tessék még egyszer szépen átnézni az új rendeleteket, de most tessenek néhány tételnél arra gondolni, hogy "Ejj, be szívesen olvasnék még erről a témáról részletesebben a PedaBlogon, remélem, lesz majd egy ilyen poszt; sőt, írok is gyorsan a kommentbe, hogy legyen már, lécci."



Az unokaöcsém, Domi szerdán volt először óvodában. Lelkendezve mesélte, hogy milyen könnyen elérte a csapokat. Nem hiába, a férfiak bármit elérnek az életben. A lányoknak meg ott van a csap felett a tükör. Nem kell kerülni tudatosan a nemi sztereotípiák erősítését.

A szomszéd házaspár kislánya, Panni, idén iratkozott be az első évfolyamra. A szülőknek idén még át kell rágniuk magukat a cirkalmas szöveges értékelésen, de ha szerencséjük van, jövőre visszavált az iskola a könnyen értelmezhető osztályzatokra. Én felajánlottam nekik, hogy szívesen átlagolom a szöveges értékelés szavainak a hosszát, de azt mondják, a 4.3-mal többre mennek. Ők tudják.

Jancsit a térről ismerem, most harmadikos, nem tanul olyan jól, nem megy neki annyira az írás-olvasás. Remélem jövőre belejön, mert 5-6. osztályban már nem biztos, hogy ilyenekkel fognak pepecselni. Mondjuk annyira nem gáz, legfeljebb újra járatják vele a harmadikat. South Parkban pl. Kyle is három és fél évadon keresztül járt a harmadikba, azt' utána mégiscsak ő demokratizálta Kubát.


Ti melyik törvénymódosítást tartjátok különösen figyelemre érdemesnek? Kimaradt valami fontos változás?

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: buktatás osztályozás szöveges értékelés nemi sztereotípiák változások a tanévben

A bejegyzés trackback címe:

https://peda.blog.hu/api/trackback/id/tr212267447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Radnóti Wass Albert szomszédságában 2010.09.03. 15:29:31

Radnóti-szobrot avattak pár napja Szegeden a Radnóti Miklós Gimnázium előtt. A szobor realista, kissé negédes, biztonságra játszik. Az alkotó, Gyurcsek Ferenc szerint (felkonferáláskor pavlovi reflexek borzolják az avatásra gyűlt tömeg nagyot halló fel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.